Ontwerp badkamer

De opdrachtgever had bij de start van dit project al een redelijk beeld van de indeling.

Toch maak ik altijd minimaal één alternatief ontwerp. Al is het maar om achteraf niet te hoeven denken, wat als... Uiteindelijk werd het een combinatie van oud en nieuw. De realisatie van dit project staat gepland voor het najaar van 2018, dus stay tuned voor de foto's van het eindresultaat!

Optie 1

Optie 1

Omdat de badkamer zich deels onder een schuin dak bevindt, is dit een logische plek om het bad te plaatsen. Vanuit de ingang (links onder in beeld) loop je rechtstreeks naar de ruimte douche.

Optie 1

Optie 1

Doordat de douchewand in glas wordt uitgevoerd, blijft het open karakter van de ruimte gehandhaafd.

Optie 1

Optie 1

De wasbakken staan tegen de schuine wand. Doordat het meest rechtse deel echter alleen gebruikt wordt als lade voor de was, kunnen beide personen makkelijk rechtop staan. De grote spiegel vergroot de ruimtelijkheid van de badkamer en biedt tevens een mooie blik op de tuin.

Optie 2

Optie 2

De optie die eigenlijk het meeste lijkt op de oude situatie qua indeling. Wel is er gekozen voor een ruime inloopdouche mét een zitje in plaats van een cabine.

Optie 2

Optie 2

De douche krijgt weer een glazen zijwand, zodat je niet het gevoel krijgt een "gangetje" binnen te lopen. Naast de ruimte wastafel is plek om badjassen op te hangen.

Optie 2

Optie 2

Tussen bad en douche is een stukje muur geplaatst om een "intiem" hoekje te creëren. Een alternatieve optie is om met een vrijstaand bad te werken. Dan vervalt het gemetselde gedeelte en uiteraard ook het muurtje. Stay tuned voor de uiteindelijke keuze...

Optie 1
Optie 1
Optie 1
Optie 2
Optie 2
Optie 2