Trapkast

Laten we eerlijk zijn: wie heeft er geen gebrek aan ruimte? Wanneer je dan een grote open plek onder de trap hebt, is de keuze snel gemaakt om hier een mooie kast onder weg te werken. 

In dit geval gaat het om de keldertrap naast de garage-ingang. Het doel is om alle garderobe-items van de bewoners in deze kast op te bergen (de gasten-garderobe is op de begane grond). Jassen, mutsen, paraplu's, maar ook een aantal paar schoenen en een sleutelrek. Tenslotte moet er ook een jassen-rek op kinderniveau komen. De kast krijgt een frisse, witte uitstraling met enkele metalen accenten zoals het sleutelrek en de paraplu-bak. De uitvoering van dit ontwerp staat voor de tweede helft van 2018 gepland.

Aanzicht

Aanzicht

De huidige situatie. Een kelderhal met een trap naar de begane grond. Onder de trap is plek om een kast te creëren. Ongeveer de helft van deze ruimte is op sta-hoogte. De breedte van de trap is 90 cm, maar zo diep hoeft de kast niet te worden. De kast ligt dus iets terug ten opzichte van de trap.

Huidige situatie

Huidige situatie

Een foto van de huidige situatie. In plaats van dit losse garderobe-rek staat hier straks een mooie kast waar alles netjes in opgeruimd is!

Aanzicht ontwerp

Aanzicht ontwerp

Het ontwerp is eerst als aanzicht uitgewerkt en meerdere keren bijgesteld. Wanneer de indeling eenmaal naar wens is, maak ik een foto-impressie om zo een goed beeld te geven van het uiteindelijke resultaat.

3D impressie

3D impressie

Op de foto-impressie is goed te zien dat de kast iets terug ligt ten opzichte van de trap. Door de kast wit te maken, wordt het geen zwaar geheel. De uitvoering staat gepland voor eind 2018, dus stay tuned voor foto's van het eindresultaat!

Aanzicht
Huidige situatie
Aanzicht ontwerp
3D impressie